середа, 13 березня 2024 р.

День народження Великого Кобзаря

Слово Шевченка – живе і вічне, вивчаємо його, шануємо. З нагоди відзначення  210-ї річниці з дня народження великого Кобзаря, у початкових класах  Датинського ліцею було проведено різноманітні заходи:

Учні 1-го класу познайомились з творчістю Кобзаря українського народу Тараса Григоровича Шевченка. Діти читали вірші, знайомились з картинами творця, слухали пісні, написані на його вірші, грали в ігри, працювали з пазлами та з цеглинками LEGO.

В 2-му класі під час ранкових зустрічей та уроків здобувачі освіти  розповідали цікаві факти з життя міста й села України. Так на уроці математики діти прокладали шлях до села, в якому проходило дитинство Тараса Шевченка. На уроці читання учні продовжили знайомство з творчістю Т.Г. Шевченка.

Творчою групою учнів та батьків 3-го класу було презентовано лепбук «Великий син свого народу». Під час релаксаційної хвилинки діти мали змогу послухати вірші Тараса Шевченка, які було покладено на музику. Також  учні 3-го  класу виховну годину присвятили видатному українському поету і художнику Т.Г. Шевченку.

Діти 4-го  класу складали асоціативний кущ «Яким був малий Тарас?», знайомилися з Шевченком-художником, читали вірші напам’ять. Працювали в групах,  розгадували кросворд про життя і творчість поета, розповідали про цікаві факти з життя поета, знайомилися з його творами.







Немає коментарів:

Дописати коментар