вівторок, 12 березня 2024 р.

Декада вшанування творчості Т.Г. Шевченка

 

Щовесни , коли тануть сніги,

І на рясті просяє веселка,

Повні сил і живої снаги,

Ми вшановуєм пам'ять Шевченка.

 

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Його ім’я стало символом України. Його називають провісником нового життя, народним пророком, титаном духу, який вболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Згідно плану роботи будуть проведені 

З метою гідного відзначення 210- річниці з дня народження Великого поета і мислителя в нашому ліцеї з 4 по 11березня розпочалася декада вшанування творчості Шевченка і була проведена низка тематичних заходів.

Відкрити багатогранну постать поета для школярів допомогла книжкова виставка «Дорогами Великого Кобзаря,  на якій були представлені твори геніального поета, наукова та публіцистична літератури про нього. На високому рівні відбувся виховний захід «Борітеся – поборете, вам Бог помагає!», який підготували учні 5 класу разом із класним керівником Дячук С.Г.

У кожному класі проводилися години спілкування, бесіди, перегляд презентацій «Ми чуєм голос твій, Кобзарю, крізь століття», «Мій Шевченко», “На вічнім шляху до Шевченка”, “Шевченко сьогодні серед нас”, ”Художник з душею поета”, “Співець людини, волі й України”, “Шевченкова криниця слова”, «Незламний дух Великого Кобзаря», віртуальні мистецькі години «Великий художник Тарас Шевченко», літературні ярмарки  та  мандрівки ” Живе під сонцем любові Шевченкова весна…”, «Тарас Шевченко – безсмертний Кобзар українського народу». Також школярі  показали   ґрунтовні знання життя і творчості Шевченка під час експрес-вікторин “Чи все я знаю про Тараса?” та вікторини “Поетичний світ Шевченка”. Учителі української мови і літератури  провели  бліц-турнір «Юні шевченкознавці» між учнями 7-8 класів, настільну гру доміно «Нас єднають думи Кобзаря». Десятикласники були учасниками інтелектуальної гри «Наш Шевченко». Із задоволенням школярі взяли участь у конкурсі читців-декламаторів поезії Т.Г.Шевченка «Якби ти нас, Тарасе, чув» та учениці початкових класів  Грицак Софійка та Півень Ангеліна взяли участь у всеукраїнських мистецьких конкурсах,присвячених творчості Т.Г.Шевченка                                                                          Всі ці заходи, проведені в нашому закладі, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Григоровича Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови нашої держави та ще раз переконатися, що поезія Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини і обов’язково веде до ПЕРЕМОГИ!










 

Немає коментарів:

Дописати коментар